Mange vælger at tage færgen, hvis de skal på bilferie i udlandet. Det er en billig, nem og praktisk måde at komme af sted med bilen mod spændende destinationer i og uden for Norden.

Færger her i landet
Der er rig mulighed for at benytte sig af de mange færgeruter, som de tre færgeselskaber DFDS, Stenaline og Color Line har i Danmark men herudover findes der også en lang række af mindre færgeruter, som drives af små og mindre færgeselskaber. Du kan finde en liste over de danske færgeruter på femer.dk

Oslobåden tilbyder alt fra Minicruise til RockCruise
En af de mest kendte færgeruter her i landet er København Oslo, hvor Oslobåden sejler. Mange tager naturligvis Oslobåden, hvis de gerne vil have bilen med til over til Norge, men Oslobåden har også en lang række af andre tilbud som f.eks. Minicruise, hvor du kan tage sejlturen over til Oslo og se byen eller tage et par dage på ski. Du kan også komme til koncert på Oslobåden med RockCruise som faktisk har en lang række af de bedste danske kunstnere på plakaten hvert år. Du kan finde mere information og færgepriser på københavn-oslo.dk eller på den norske version oslo-københavn.net.

Du kan også sejle fra Jylland til Oslo
En anden mulighed er at tage færgen fra Frederikshavn i Jylland til Oslo. Færgen fra Frederikshavn er den mest populære måde at tage på bilferie i Norge hvis man bor i den jyske del af landet. Du kan finde mere information om færgeruten på frederikshavn-oslo.dk eller den norske version af websiden oslo-frederikshavn.net.

Færgeruter til Sverige
Du kan sejle fra Frederikshavn til Gøteborg med bilfærgen. Skal du videre fra Sverige senere kan du sejle fra Gøteborg til Kiel. Du kan også sejle fra Grenå til Varberg i Sverige. Herunder finder du links til de vigtigste færgeruter til og fra Sverige:

 

De færgeruter dækker de mest anvendte set med danske briller. Der er rig mulighed for at køre på bilferie i Sverige og fortsætte ind i andre lande. Sverige har en smuk natur og hvem kan modstå en pose “godis”-slik på motorvejen.

Tag færgen til Storbrittanien og besøg England, Skotland og Irland
Hele Storbrittanien er meget tilgængelig, da du nemt, billigt og bekvemt kan tage bilen med over kanalen. Du hopper bare på Englandsbåden i Esbjerg. Der er nemlig en direkte færgerute mellem Esbjerg og Harwich og vice versa. Du kan få information om Englandsbåden her eller på det engelske website harwich-esbjerg.co.uk.

Færgeruter til og fra Tyskland
Der findes utroligt mange færgeruter, der er relevante, når man kører igennem Tyskland og skal videre. Du kan f.eks. nemt tage færgen fra Kiel til Gøteborg eller fra Kiel til klaipeda eller Sassnitz i hhv. Litauen eller Letland. Andre færger afgår fra Amsterdam til f.eks. England. Mulighederne er mange for den videre færd med en bilferie i Tyskland.

Du kan også sejle til f.eks. Calais i Frankrig fra Amsterdam samt mange andre havnebyer i Europa. Hvis du er kommet til Sydeuropa og gerne vil fortsætte bilferien i England, så kan du køre igennem tunnellen under kanalen og køre direkte fra Frankrig til England i din bil.